Samyak Yoga

Smayak_Yoga_2nd_PNG-3753864

200h Yoga Alliance

Kurs za instruktora Vinyasa joge

sa priznatim učiteljem iz Majsora, Indija

Intenzivna obuka

od 03. do 27. novembra
po drugi put se održava u Novom Sadu

 

MOJ PUT

Jogu, put u otkrivanje sebe sam spoznao u Veda Vijnana Gurukulam školi. Ova škola je vedski joga institut u kojem učenici žive i govore na sanskritu (drevnom jeziku Indije). Tekstovi o jogi, Vede i Vedanta tekstovi se izučavaju na sanskritu a najveći značaj se pridaje primeni naučenog. Na ovaj način, učenici stiču znanja o tradiciji i drevnoj praksi joge a poseban akcenat se stavlja na primenu naučenog.

Kao Veda Vijnana Gurukulam učenik, bio sam u prilici da podučavam Sanskrit i jogu na Ajurvedskom Medicinskom koledžu u Bangaloru. Nakon toga, imao sam čast da podučavam jogi poznate ličnosti. Tokom ovog perioda bio sam u prilici da osmislim Samyak joga školu koju sam osnovao 2011. godine deleći san o Samyak Joga školi sa još dva jogija.

Danas nudimo obuke 200 sati za učitelje joge i 300 sati napredne obuke za učitelje joge koje se održavaju skoro svakog meseca u našoj školi u Indiji kao i online.

Ukratko o mojim studijama

“Kada otvoriš svoje srce, otkrićeš učenika, najboljeg učitelja ikada”

Joga učitelji i tradicija

Danas je Samyak joga škola izrasla u centar sa najbržim razvojem u svetu. Ponikla je iz Veda Vijnana Gurukulam, vedskog i joga instituta u Indiji. Acharya Ramchandra Bhatt, naš Guruji, moj mentor, me je inspirisao da osnujem Samyak joga školu. Naravno, on ne podučava u našoj školi ali je blagoslov imati takvog učitelja.

Samyak Yoga škola crpi znanje od svakog učitelja kog smo sreli na našem putu joge. Tim Samyak Yoga škole imao je sreću da uči od mnogih učitelja. Proces učenja se nikada ne završava. I danas tim Samyak joga odvaja vreme za usavršavanje. Prisustvujemo brojnim radionicama da bismo obogatili svoje znanje. Mnogi učitelji su doprineli oblikovanju Samyak joga škole kao i zajednica naših učenika koji su obučavani u školi.

DR. RAMACHANDRA BHATT

KOTEMANE

NAŠ GURU

Dr Ramachandra Bhatt Kotemane, poznat pod imenom ‘Acharya’ je glavni Acharya Veda Vijnana Gurukulam, osnivač i direktor Veda Vijnana Shodha Samsthanam instituta i potkacelar SVYASA Joga Univerziteta, u Bangaloru.

Acharya je priznat za naučnika, mistika, istraživača u oblasti vedskih nauka, vedante i joge. Poput članova Samyak Joga škole, naš voljeni Acharya je oblikovao svakog studenta Gurukulam škole svojom mudrošću, misticizmom i čistom ljubavlju koja ispunjava srce.

Posvećujući svoj život spiritualnosti, Acharya Ramachandra Bhatt je naglašavao mudrost stare, tradicionalne joga prakse koja je bila podučavana u vedama i Upanišadama. Oduvek se zalagao za održavanju prakse u tradicionalnom obliku.

Naša strast je da održimo netaknutim korene joge i da ih takve unesemo u praksu. Zato su učenja Samyak joga škole tradicionalna, zasnovana na osnovnoj mudrosti joga prakse i filozofije.

Škola u kojoj smo mi učili

VEDA VIJNANA GURUKULAM

Filozofija

Ovaj istraživački Centar i joge insitut omogućava studentima da u prvom periodu školovanja kao osnovu uče o šest indijskih joga filozofskih škola.

U drugoj polovini obuke tokom sedmogodišnjeg boravka u školi, učenja se produbljuju. Tada proučavamo Bhagavad Gita – glavne Upanišade, Patanjali Yoga Sutre i mnoge druge važne tekstove iz oblasti joge.

Sanskrit

Sankrit je drevni jezik koji se i dalje koristi u govoru u Gurukulam školi. Tekstovi poput Upanišada ili Yoga sutra je proučavaju na sanskritu da bi učenici imali najbolji uvid u mudrost filozofija.

Praksa

Gurukula sedmogodišnji sistem obrazovanja se fokusira na unutrašnji razvoj i oblikovanje karaktera. Radi se na sveobuhvatnom razvoju učenika a ne samo na razvoju njegovih intelektualnih sposobnosti. Karakter se razvija primenom filozofije. Kao što naš Acharya kaže, « ne radi se o onome što ste naučili već o onome što ste postali nakon što ste naučili ». Sve se svodi na praktikovanje filozofije.
“Ti nisi telo u kojoj se nalazi Duša. Ti si Duša koja boravi u telu.”
– Gita

Popunjavanem formulara prijavljujete se na Samyak yoga kontakt listu, za novosti, korisne članke i savete, ponude, video materijal i priručnike sa yoga vežbama. Već u prvom emailu dobićete na poklon vinyasa flow sekvencu za balans čakri. Nadamo se da će Vam se dopasti i uživajte u vežbanju!

Uspešno ste upisani na našu e-mail listu. Ops! Something went wrong, please try again.

PPopunjavanem formulara prijavljujete se na Samyak yoga kontakt listu, za novosti, korisne članke i savete, ponude, video materijal i priručnike sa yoga vežbama. Već u prvom emailu dobićete na poklon vinyasa flow sekvencu za balans čakri. Nadamo se da će Vam se dopasti i uživajte u vežbanju!

Uspešno ste upisani na našu e-mail listu. Ops! Something went wrong, please try again.